گرده زنبور بسته بندی شده

گرده گل زنبور عسل و همه چیز درباره خواص، ترکیبات، خطرات و خواص آن

بدون دیدگاه

احتمالاً در اینستاگرام گرده زنبور عسل را دیده اید که روی اسموتی های خوشمزه و انواع دسر ها پاشیده شده است. اما گرده زنبورهای عسل قرن هاست که وجود دارد و بیشتر در طب چینی استفاده می شود و قدمتی به اندازه خود زنبورداری دارد.

اگر شیفته خواص گرده زنبور عسل و فواید احتمالی این ناگت کوچک زرد رنگ هستید، ادامه مطلب را بخوانید تا همه مواردی را که می خواهید از جمله حقایق تغذیه ای و خواص گرده را بیاموزید.

از خواص گرده زنبور با ریختن آن روی دسر ها بهره مند شوید.

از خواص گرده زنبور با ریختن آن روی دسر ها بهره مند شوید.

حقایق تغذیه ای گرده زنبور که خواص گرده را ایجاد می کند:

ترکیبات یک قاشق غذاخوری گرده:

  • 40 کالری
  • 0 گرم چربی
  • 7 گرم کربوهیدرات
  • 4 قند کل
  • 1 گرم فیبر
  • 0 میلی گرم سدیم
  • 0 میلی گرم کلسترول
  • 2 گرم پروتئین

گرده چیست؟ خواص گرده زنبور عسل چیست؟

بر اساس بانک اطلاعات داروهای طبیعی، گرده زنبور عسل ترکیبی از بزاق زنبور عسل، شهد و گرده گیاهان است که روی پاهای عقب زنبورهای کارگر جمع می شود. زنبورهای عسل این مخلوط را به کندوهای خود باز می گردانند؛ سپس گرده را در سلول های کندو قرار می دهند. این محصول تحث تاثیر یک نوع تخمیر قرار می گیرند و نان زنبور را می سازد. این گرده از گیاهان مختلفی از جمله گندم سیاه، ذرت، و حتی کاج به دست می آید.

خواص گرده های جمع شده روی پاهای زنبور عسل بسیار زیاد است.

برای جمع آوری این گرده ها و فروش آنها در بازار، زنبورداران شانه های خاصی را که سوراخ های کوچکی دارند در مدخل لانه زنبور نصب می کنند. زنبور ها مجبور هستند برای ورود به کندو به سختی از لابلای سوراخ ها عبور کنند. این موضوع سبب می شود گرده های متصل به پاهای آنها جدا شده و در محلی که برای این منظور در نظر گرفته شده جمع گردد. زنبور های کارگر مجبور می شوند مجددا برای جمع آوری این گرده به دنبال گیاهان بروند.

خواص گرده های جمع شده روی پاهای زنبور عسل بسیار زیاد است

خواص گرده های جمع شده روی پاهای زنبور عسل بسیار زیاد است

از آنجا که گرده می تواند از گیاهان مختلف حاصل شود، ترکیب و خواص گرده زنبور عسل ممکن است بر اساس منبع گیاه و حتی منطقه جغرافیایی متفاوت باشد.

گرده زنبورعسل با زهر زنبور عسل یا خود عسل متفاوت است، اما در درمان های اپیتراپی (که در آن از محصولات زنبور عسل برای درمان استفاده می کنند) مورد استفاده قرار می گیرد و داروی مهمی در این نوع درمان محسوب می گردد.

از نظر خواص گرده و مشخصات تغذیه ای، مطالعات مربوط به گرده زنبورهای عسل نشان می دهد که تا 50 درصد از گرده از پلی ساکاریدها (کربوهیدرات های پیچیده) تشکیل شده است.

گرده همچنین از لیپیدها، پروتئین، قندهای ساده، ویتامین C، کاروتنوئیدها، مواد شیمیایی شیمیایی و فلاونوئیدها از جمله کوئرستین و آستروتین تشکیل شده است.

تبدیل گرده زنبور به نان زنبور با تغییر برخی خواص گرده

تبدیل گرده زنبور به نان زنبور با تغییر برخی خواص گرده

خواص گرده و فواید احتمالی گرده زنبور عسل برای سلامتی:

کاهش التهاب: از آنجا که گرده زنبور عسل از چندین ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان تشکیل شده است، تصور می شود که دارای خواص ضد التهابی قابل توجهی باشد. بر اساس اطلاعات یک مقاله مروری گرده زنبور عسل با مهار فعالیت آنزیم های مسئول فرآیندهای التهابی، سبب کاهش التهاب می شود.

سندرم قبل از قاعدگی (PMS): تحقیقات اولیه، علائم PMS را با مصرف یک محصول ترکیبی خاص حاوی ژل رویال، عصاره مادگی گل و گرده زنبورعسل بررسی کرد. یافته ها، کاهش علائم از جمله تحریک پذیری و تغییرات وزن را نشان می دهد. ممکن است گرده زنبورعسل به بهبود علائم PMS کمک کند، اما تأثیرات گرده زنبور عسل به تنهایی بر روی علائم مربوط به PMS نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.

تقویت ایمنی: مطالعات حیوانی نشان می دهد که گرده زنبورهای عسل می توانند پاسخ ایمنی طحال را تقویت کنند.

بهبود زخم: تصور می شود که گرده زنبور عسل دارای خواص ضد باکتری است که می تواند به بازسازی بافت آسیب دیده کمک کند. تحقیقات روی حیوانات نشان می دهد که استفاده از پمادی که حاوی عصاره گرده زنبور عسل است بر روی زخم های سوختگی می تواند زمان بهبود را کاهش دهد.

طول عمر: در برخی مطالعات حیوانی، گرده زنبور عسل عمر حیوانات آزمایشگاهی را افزایش داده است.

چندین ادعای دیگر در مورد خواص گرده زنبور عسل وجود دارد، از جمله بهبود عملکرد ورزشی و کاهش وزن؛ اما در حال حاضر شواهد کافی برای تأیید این ادعاها وجود ندارد.

خطرات احتمالی استفاده از گرده زنبور عسل به دلیل برخی خواص گرده:

واکنش آلرژیک: اگر به گرده گل حساس هستید (به خصوص قاصدک، کهنه واش یا گیاهان از خانواده Asteraceae)، گرده زنبور عسل و مکمل های آن می توانند برای شما واکنش آلرژیک جدی ایجاد کنند.
یکی از بزرگترین نگرانی ها درباره مصرف گرده زنبور، احتمال آلرژی زایی آن است. نشانه های آلرژی شامل خارش، تورم، تنگی نفس، سبکی سر و واکنش های شدید در کل بدن (آنافیلاکسی) است.

تداخل با داروهای رقیق کننده خون: طبق اطلاعات بانک داروهای طبیعی، گرده زنبور عسل دارای میزان تداخل متوسطی با رقیق کننده خون معمول کومارین (معروف به وارفارین) دارد. این تداخل می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد، بنابراین در صورت استفاده از کومارین یا سایر داروهای رقیق کننده خون بهتر است قبل از استفاده از گرده زنبور عسل با پزشک خود صحبت کنید.

انقباضات رحمی: برخی ویژگی ها و خواص گرده زنبور عسل ممکن است تحریک کننده رحم باشد، بنابراین بهتر است در صورت بارداری از مصرف آن خودداری کنید و قبل از مصرف گرده زنبور عسل با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف در شیردهی: بهتر است از این گرده در زمان شیردهی استفاده نشود. چون هنوز اثرات آن روی نوزاد مورد بررسی قرار نگرفته است.

تحقیقات درباره خواص گرده زنبور عسل همچنان ادامه دارد

تحقیقات درباره خواص گرده زنبور عسل همچنان ادامه دارد

همچنین گزارشاتی نادر از سایر عوارض جانبی جدی ناشی از برخی خواص گرده مانند آسیب کبدی و کلیوی یا حساسیت به نور گزارش شده است. اما مشخص نیست که آیا گرده زنبور عسل واقعا سبب این مشکلات شده است یا عامل دیگری مسئول این اثرات بوده است. علاوه بر این در یک مورد، شخصی که محصولی حاوی عصاره گرده زنبور عسل، ژل رویال،گرده زنبور عسل و عصاره مادگی را مصرف کرده بود، به سرگیجه دچار شد.

اکنون که با خواص گرده آشنا شدیم، چطور از آن استفاده کنیم؟

می توانید گرده زنبور عسل را به عنوان چاشنی، روی جو دوسر، ماست، پودینگ چیا، یا اسموتی امتحان کنید. حتی می توانید از آن به عنوان تزیین روی شکلات تلخ خانگی یا داخل گرانولای خانگی استفاده کنید.

طعم و مزه و خواص گرده زنبورعسل به نوع گلی که از آن گرده گرفته شده بستگی دارد؛ اما به طور کلی طعم کمی تلخ دارد. اگر استفاده از گرده زنبور عسل را تازه شروع کردید، این کار را به صورت متعادل انجام دهید و در ابتدا از یک چهارم قاشق چهارخوری در روز شروع کنید. می توانید به تدریج این مقدار را تا 1 قاشق غذاخوری در روز افزایش دهید.

نکته تکمیلی درباره خواص گرده و استفاده از آن:

مصرف گرده زنبور عسل به احتمال زیاد برای اکثر افراد در مقادیر کم و در حد متوسط-به استثنای جمعیت های در معرض خطر ذکر شده در بالا- بی خطر است. اما گرده زنبور عسل معجزه آسا نیست و تحقیقات هنوز ادامه دارد. به علاوه تحقیقات فعلی که از مزایای آن پشتیبانی می کند بیشتر به مطالعات حیوانی محدود می شود. برای اضافه کردن آنتی اکسیدان، ویتامین و سایر مواد مغذی به غذای خود، می توانید به هر کاسه اسموتی یا ماست این ماده غذایی جالب و جذاب را اضافه کنید.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست