گرده زنبور عسل زیر میکروسکوپ

11 فایده شگفت انگیز گرده گل زنبور عسل

گرده زنبور عسل مخلوطی از گرده گل، شهد، آنزیم ها، عسل، موم و ترشحات زنبور است.

زنبورهای عسل گرده های گل اطراف گیاهان را جمع آوری کرده و به کندو منتقل می کنند، این گرده ها در آنجا ذخیره می شود و به عنوان غذای زنبور ها استفاده می شود.

گرده زنبور را نباید با سایر محصولات زنبور مانند عسل، ژل رویال یا موم اشتباه گرفت. هیچ کدام از این محصولات دارای گرده گل نیستند. اما گرده زنبور عسل حاوی گرده گل است.

اخیراً ، گرده زنبور عسل در جوامع علمی مورد توجه قرار گرفته است؛ زیرا مملو از مواد مغذی، اسیدهای آمینه، ویتامین ها، لیپیدها و بیش از 250 ماده فعال است. تا جایی که وزارت بهداشت فدرال در آلمان، گرده زنبور را به عنوان یک دارو ثبت کرده است.

بسیاری از مطالعات اثرات سلامت گرده زنبورعسل را بررسی کرده و نتایج امیدوار کننده ای یافته اند.

یکی از ترکیبات گرده زنبور عسل گرده گل است

یکی از ترکیبات گرده زنبور عسل گرده گل است

11 فایده گرده زنبور که توسط مطالعات علمی تایید شده‌اند

1- گرده زنبور عسل ترکیبی بسیار مغذی با بیش از 250 ماده فعال

گرده گل زنبور عسل دارای ترکیبات غذایی فوق العاده ای است. این گرده حاوی بیش از 250 ماده فعال بیولوژیکی، از جمله پروتئین ها، کربوهیدرات ها، لیپیدها، اسیدهای چرب، ویتامین ها، مواد معدنی، آنزیم ها و آنتی اکسیدان ها است.
ترکیبات گرانول گرده زنبور به شرح زیر است:

  • کربوهیدرات: 40٪
  • پروتئین: 35٪
  • آب: 410٪
  • چربی ها: 5٪
  • سایر مواد: 515٪

آخرین مورد شامل ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی بیوتیک ها و آنتی اکسیدان ها است.

ارزش غذایی گرده زنبور عسل به نوع گیاه و فصل آن بستگی دارد. به عنوان مثال، مطالعات نشان داده است كه گرده زنبور عسل جمع آوري شده از كاج تقريباً 7٪ پروتئين دارد، در حالي كه گرده جمع آوري شده از خرما حاوی نزديك به 35٪ پروتئين است.
علاوه بر این، گرده زنبورهای عسل تولید شده در بهار دارای ترکیب اسید آمینه متفاوتی نسبت به گرده های تابستان است.

گرده گل زنبور عسل

گرده گل زنبور عسل

2- گرده زنبور عسل محتوای آنتی اکسیدانی بالا که از تشکیل رادیکال های آزاد و بیماری های مزمن جلوگیری می کند

گرده زنبور دارای طیف گسترده ای از آنتی اکسیدان ها، از جمله فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها، کوئرستین، کامپفرول و گلوتاتیون است.
آنتی اکسیدان ها از بدن در برابر مولکول های مضری به نام رادیکال های آزاد محافظت می کنند. آسیب ناشی از رادیکال های آزاد به بیماری های مزمن مانند سرطان و دیابت نوع 2 ختم می گردد.

آزمایش های حیوانی و برخی مطالعات انسانی نشان داده اند که آنتی اکسیدان های گرده زنبور عسل می توانند التهاب مزمن را کاهش دهند، باکتری های مضر را از بین ببرند، با عفونت ها مبارزه کنند و با رشد و گسترش تومورها مقابله کنند.
با این حال، محتوای آنتی اکسیدان گرده زنبور عسل به منبع گیاهی آن نیز بستگی دارد. تا زمانی که منبع گیاهی به طور خاص بر روی برچسب درج نشده باشد، تعیین اینکه محتوای آنتی اکسیدان گرده زنبور عسل شما چقدر است دشوار است.

3- گرده زنبور عسل ممکن است عوامل خطر بیماری قلبی عروقی مثل چربی خون و کلسترول را کنترل کند

مطالعات حیوانی نشان داده اند که عصاره گرده زنبور می تواند سطح کلسترول خون، به ویژه کلسترول LDL یا همان کلسترول”بد” را کاهش دهد.
در افرادی که دچار نزدیک بینی ناشی از گرفتگی عروق هستند، مکمل های گرده زنبور عسل، سطح کلسترول خون را کاهش داده و باعث بهبود دید آنها می شود.
فراتر از این ها، آنتی اکسیدان های موجود در گرده زنبور عسل احتمالا از اکسیداسیون لیپیدها جلوگیری می کنند.

4- گرده زنبور عسل ممکن است عملکرد کبد را تقویت کرده و از کبد شما در برابر مواد سمی محافظت کند

کبد عضوی حیاتی است که سموم خون را از بین می برد.
مطالعات حیوانی نشان می دهد که گرده زنبور ممکن است عملکرد کبد را تقویت کرده و از این اندام در برابر مواد مضر محافظت کند. با این حال، مطالعات انسانی بیشتری مورد نیاز است.

5- گرده زنبور عسل دارای چندین ترکیب با خواص ضد التهابی است

گرده گل به طور سنتی همیشه برای کاهش التهاب استفاده می شده است. اثرات ضد التهابی آن با چندین داروی ضد التهاب غیراستروئیدی مقایسه شده است.
گرده زنبور دارای چندین ترکیب است که می تواند التهاب و تورم را کاهش دهد؛ از جمله آنتی اکسیدان کوئرستین که تولید اسیدهای چرب امگا 6 –که عامل التهاب هستند را کاهش می دهد.
علاوه بر این، ترکیبات گیاهی موجود در گرده زنبور عسل ممکن است فرآیندهای بیولوژیکی را که باعث تحریک تولید هورمون های التهابی مانند فاکتور نکروز تومور (TNF) می شوند، سرکوب کنند.

نمای نزدیک گرده زنبور عسل

نمای نزدیک گرده زنبور عسل

6- گرده زنبور عسل ممکن است با تقویت ایمنی و از بین بردن باکتری ها به سالم ماندن فرد کمک کند

چندین مطالعه در لوله آزمایش نشان داده اند که گرده زنبور دارای خواص ضد میکروبی قوی است.
عصاره گرده زنبور عسل باعث از بین رفتن باکتری های بالقوه مضر مانند E. coli ، سالمونلا و سودوموناس آئروژینوزا می شود.

7- گرده زنبور عسل ممکن است به بهبود زخم کمک کند و از عفونت جلوگیری کند

گرده زنبور دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است که ممکن است به بهبود زخم کمک کند.

به عنوان مثال، تحقیقات حیوانی نشان داد که عصاره گرده زنبور در درمان سوختگی به اندازه سولفادیازین نقره – که داروی استاندارد طلایی در درمان سوختگی است موثر بوده است و عوارض جانبی بسیار کمتری را ایجاد کرده است.
خواص ضد میکروبی گرده زنبور عسل ممکن است از عفونت جلوگیری کند. عفونت یک عامل خطر عمده است که می تواند روند بهبودی خراش، بریدگی، سایش و سوختگی را کند کند.

8- گرده زنبور عسل ممکن است دارای خواص ضد سرطانی باشد

مطالعات در لوله آزمایش نشان داده است که عصاره گرده زنبور در جلوگیری از رشد تومور و تحریک آپوپتوز مرگ برنامه ریزی شده سلول ها در سرطان های پروستات، روده بزرگ و سرطان خون تاثیر دارد.
گرده زنبور عسل ممکن است دارای خواص ضد استروژنی باشد، که می تواند خطر ابتلا به سرطان های پستان، پروستات و رحم را کاهش دهد.
با این حال ، تحقیقات انسانی بیشتری مورد نیاز است.

گرده زنبور عسل زیر میکروسکوپ

گرده زنبور عسل زیر میکروسکوپ

9- گرده زنبور عسل علائم یائسگی مانند گرگرفتگی را تسکین می دهد

یائسگی، که نشان دهنده قطع قاعدگی در زنان است، اغلب با علائم ناخوشایندی مانند گرگرفتگی، تعریق شبانه، تغییرات خلقی و اختلالات خواب همراه است.
احتمال دارد گرده زنبور علائم یائسگی را کم کند. این موضوع را برخی از مطالعات گزارش کرده اند.
در یک مطالعه ، 71٪ از زنان احساس کردند که علائم یائسگی آنها هنگام مصرف گرده زنبور عسل بهتر شده.

10- گرده زنبور عسل ممکن است استفاده از مواد مغذی، متابولیسم و طول عمر را بهبود بخشد

برخی شواهد نشان می دهد که گرده زنبور ممکن است استفاده از مواد مغذی را بهبود بخشد.
به عنوان مثال، موش های مبتلا به فقر آهن با اضافه شدن گرده به رژیم غذایی 66٪ آهن بیشتری جذب کردند. این جذب احتمالاً به این دلیل است که گرده گل حاوی ویتامین C و بیوفلاونوئیدها است که جذب آهن را تقویت می کند.
علاوه بر این، موش های صحرایی سالم که با گرده تغذیه می شوند، کلسیم و فسفر بیشتری را از رژیم غذایی خود جذب می کنند. گرده گل حاوی پروتئین ها و اسیدهای آمینه با کیفیت بالا است که ممکن است به چنین جذبی کمک کند.

11- گرده زنبور عسل برای اکثر افراد ایمن است و به راحتی به رژیم غذایی اضافه می شود

مصرف مکمل های گرده زنبور بی خطر است. با این حال، افرادی که به نیش زنبور یا گرده گل آلرژی دارند، زنان باردار یا شیرده و افرادی که داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین مصرف می کنند باید از مصرف آن خودداری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست