آیا خوردن عسل طبیعی باعث درمان ویروس کرونا می‌شود؟

عسل
بدون دیدگاه

این روزها با ورود ویروس کرونا به کشور، در تعدادی از پیج‌های شبکه‌های اجتماعی و برخی سایتهای اینترنتی شاهد یک سری اطلاعات درباره درمان این بیماری با برخی مواد غذایی و گاهاً محصولات ناشناس هستیم.

یکی از این مواد غذایی که شایعات حول آن بسیار زیاد است، عسل طبیعی است.
برخی از فعالین صنعت زنبورداری و عسل ادعا دارند که خوردن عسل این بیماری را در بدن انسان از بین می‌برد و اینکه این ادعا چقدر می‌تواند درست باشد را می‌خواهیم در این مقاله بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

ابتدای نگاهی کوتاه می‌اندازیم به ویروس کرونا و اینکه چیست و چه تاثیراتی روی بدن انسان می‌تواند داشته باشد. سپس خاصیت ضد باکتری عسل را بررسی می‌کنیم و در نهایت نتیجه گیری.

بیماری کرونا چیست؟

برای اولین بار در دهه 1960 شناسایی شد، اما نمی‌دانیم آنها از کجا آمده‌اند. آنها نام خود را از شکل تاج مانند دریافت می‌کنند. بعضی اوقات، یک ویروس کرونا می‌تواند هم حیوانات و هم انسان را آلوده کند.

"<yoastmark

از علایم اصلی این بیماری می‌توان به تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی اشاره کرد که بیمار ممکن است سرفه‌های چند روزه بدون دلیل نیز داشته باشد. در موارد حاد مشکلات گوارشی نظیر اسهال، نارسایی حاد تنفسی، اختلالات انعقادی و نارسایی کلیه نیز گزارش شده است. در بیشتر موارد شما نمی‌دانید که آیا یک ویروس کرونا است یا سرماخوردگی دارید.

در کل این بیماری بیشتر دستگاه تنفسی انسان را مختل می‌کند.

حال نگاهی می‌اندازیم به عسل و خواص اثبات شده این ماده برای درمان برخی بیماری‌های باکتریایی.

عسل و خواص بیولوژیکی

درباره خواص بیولوژیکی عسل مطالب زیادی نوشته شده یا به تعبیری شایعات زیادی وجود دارد. بیش از 2000 مقاله و نشریه در مجلات علمی پزشکی و سایر مجلات و همچنین کتابهای زیادی در این زمینه منتشر شده است.

مطلبی که کلیه دانشمندان در آن اتفاق نظر دارند این است که زمان آن فرا رسیده که یک بررسی منطقی و علمی از خواص بیولوژیکی عسل به عمل آید تا گزارش‌های غیر واقعی را که گه گاه در مجلات منتشر می‌شود روشن نمود و موقعیت واقعی عسل روشن شود.

مشکلاتی که در این راه وجود دارد این است که برخلاف خواص فیزیکی و مواد تشکیل دهنده عسل که به هر صورت برای آنها میانگین، انحراف معیار و یا حداقل و حداکثری را می‌توان معین کرد؛ خواص بیولوژیکی عسل در معرض انواع تغییراتی که به موجود زنده ارتباط پیدا می‌کند قرار داشته و اندازه‌گیری و اطمینان از آنها با اشکالات فراوانی همراه است. به اضافه در مورد گزارشات مربوط به عسل باید به خواص عسل توجه داشت که این گزارشات به چه صورتی بیان شده و آیا واقعاً توسط آزمایش به اثبات رسیده یا جنبه تجربی و مشاهده‌ای دارند؟!

در اغلب مقالاتی که در این زمینه منتشر شده ابتدا در مورد استفاده از عسل در زمانهای قدیم بحث شده و سپس به موارد استعمال آن در عصر حاضر پرداخته شده. به طریقی که چنین به خواننده القاء می‌شود که استفاده از عسل در موارد بکار گرفته شده موثر بوده است. در این مقالات بیانیه‌های زیادی نوشته شده، اقتباس و اقتباس‌های مجددی از منابع مختلف به عمل آمده که بر پایه حقایق استوار نیست ولی تکرار و تصریح آنها به نظر می‌رسد که حقایقی راه جلوه‌گر می‌سازد.

عسل طبیعی رس زده

عسل طبیعی رس زده و مقابله با ویروس کرونا

در زیر به بعضی جنبه‌های احتمالی خواص بیولوژیکی عسل اشاره شده است که با هم نگاهی به آنها می‌اندازیم.

حتماً بخوانید
بهترین شرایط نگهداری عسل در منزل

خاصیت ضد باکتری عسل

Sackett در سال 1919 نشان داد که بعضی باکتری‌ها به سرعت در مقابل عسل از بین می‌روند. دالد و همکارانش اولین افرادی بودند که خاصیت ضد باکتری عسل را ثابت کردند و آن را به ماده‌ای که Inhibine نامیدند نسبت دادند و معلوم کردند که این ماده نسبت به حرارت و نور حساس است.

در سال‌های بعد نیز گزارشهایی در مورد اثرات ضد باکتری عسل توسط محققین مختلف منتشر شد. در سال 1963 وایت و همکارانش نشان دادند که اثرات باکتری کشی Inhibine به علت پراکسید هیدروژنی است که در عسل رقیق شده تولید و متراکم می‌شود. پراکسید هیدروژن توسط آنزیم گلوکز اکسیداز که برای تشکیل گلوکونولاکتون روی گلوکز عسل عمل می‌نماید تولید می‌شود.
تحقیقات دیگری نیز توسط محققان مختلف صورت گرفته که همگی ضد باکتری بودن ماده عسل را تایید می‌کنند.

نتیجه‌گیری

حالا که با ویروس کرونا و خواص باکتری کشی عسل تا حدودی آشنا شدیم، حدس بزنید که عسل چگونه می‌تواند اثرات این بیماری را در بدن انسان کاهش دهد و به بهبود وضعیت بیمار کمک کند؟!

شاید همین خاصیت ضد باکتری بودن عسل باعث شده فعالین صنعت زنبورداری و عسل، این ماده را پادزهری برای مقابله با ویروس کرونا قلمداد کنند. عسل می‌تواند با این خواص بیولوژیکی ضد باکتری‌اش رشد باکتری‌ها را محدود و به کاهش التهاب کمک کند. همچنین ترکیبات و آنزیم‌های دیگری در عسل وجود دارند که می‌توانند سیستم ایمنی بدن را در مقابل ویروس‌ها محافظت کنند و باعث افزایش قدرت این سیستم در بدن شوند.

افزایش سیستم ایمنی بدن در مقابله با بیماری تاثیر بسیار زیادی دارد و افرادی که بدنی سالم و قوی دارند در مقابل این ویروس بسیار مقاوم‌تر از افراد ناسالم با سیستم ایمنی ضعیف هستند.

در نهایت مصرف عسل شاید نتواند فعالیت این ویروس را متوقف کند، اما با توجه به خواصی که این ماده دارد به نظر می‌رسد قادر به تقویت سیستم ایمنی بدن باشد. اینکار خود باعث می‌شود تا خطر ابتلا به حداقل برسد و فعالیت آن کاهش پیدا کند و به بهبود سریعتر بیمار کمک کند.

منابع: کتاب اصول صحیح زنبورداری – نگارش دکتر محمد سعید مصدق، دکتر عزیزا… کمیلی، دکتر سیاوش تیرگری – انتشارات سازمان ترویج جهاد کشاورزی

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست