راهنمای خرید عسل ؛ چگونه عسل طبیعی و خالص خریداری کنیم؟

عسل خام
بدون دیدگاه

عسل خام یکی از محصولاتی است که احتمالاً شما هم بارها برای تهیه آن اقدام کرده‌اید. در اصل خواص و مزایایی که استفاده از عسل برایتان به همراه دارد، مربوط به این نوع عسل است.

هر چند با توجه به نیاز جامعه ممکن است عسل ارگانیک و خام در بازار کمیاب باشد، اما هنوز هم می‌توان مراکز معتبری را پیدا کرد و با استفاده از راهنمای خرید عسل خام یک محصول مرغوب و با کیفیت را خریداری کرد. برای افرادی که اطلاعات چندانی از کیفیت عسل و راه‌های شناخت آن ندارند، خرید عسل طبیعی خام با دغدغه‌هایی همراه است.

در این مقاله سعی داریم یک راهنمای خرید عسل کامل را برای شما ارائه دهیم تا از این به بعد خریدی خوب و مطمئن از این محصول پرخاصیت داشته باشید.

عسل طبیعی خام - راهنمای خرید عسل ؛ چگونه عسل طبیعی و خالص خریداری کنیم؟

عسل مرغوب و طبیعی

عسل خام چیست؟

قبل از هر چیز باید بدانید که عسل خام چیست و چرا باید این نوع عسل را خریداری کنیم؟ عسل جزو محصولاتی است که ممکن است مدت زمان زیادی پس از برداشت نگهداری شود. به همین علت زنبورداران و افرادی که در زمینه فراوری عسل کار می‌کنند، برای جلوگیری از فاسد شدن و رشد میکروارگانیسم‌ها در عسل، کارهایی روی آن انجام می‌دهند.

حرارت دادن یکی از متداول‌ترین روش‌هایی است که برای حذف میکروارگانیسم‌های موجود در این ماده و به نوعی پاستوریزه کردن آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین ممکن است از پرتوافکنی و روش‌های خاصی برای حرارت دادن استفاده شود. پس از این که عسل برداشت شده حرارت داده می‌شود، به صورت شفاف درمی‌آید و مدت طولانی‌تری قابل نگهداری است. همچنین این عسل با کُندی به حالت بلورهای ریز درمی‌آید که بسته‌بندی آنرا ساده‌تر می‌کند.

عسل خام بعد از مدتی رس می‌زند و با عسل شکرک زده که نشان دهنده نوع حرارت زده آن است کاملاً تفاوت دارد. از این رو شناخت یک عسل مرغوب و آگاهی از راهنمای خرید عسل می‌تواند به شما کمک کند تا از خواص بی نظیر این معجون طبیعی بهره‌مند شوید. عسل خام پر از ویتامین‌ها، املاح معدنی، باکتری‌های مفید و آنزیم‌ها است. ممکن است این مواد مغذی و مفید در حین حرارت دادن از بین بروند و مقدار کمی از آن‌ها در محصول باقی بماند.

اما چگونه می‌توان عسل خام و مرغوب را پیدا کرد؟ راهنمای خرید عسل خام به شما کمک می‌کند تا در این بخش مهم خرید خود موفق عمل کنید.

بهتر است از زنبورداران، عسل خام خریداری کنید

قطعاً عسلی که در مزرعه تهیه می‌کنید، مطمئن‌تر از آن‌هایی است که دارای چندین واسطه در پروسه خرید و فروش هستند! معمولاً در اکثر شهرها و مناطق ایران زنبورداری به خوبی عمل می‌کند. پس می‌توانید از مزرعه زنبورداری در نزدیکی خود اقدام به خرید عسل خام کنید. همچنین مراکز معتبری که محصول را از زنبورداران به صورت خام خریداری می‌کنند نیز یک گزینه مناسب است.

طریقه بسته‌بندی عسل خام را از فروشنده بپرسید

قبل از هر چیز برای این که مطمئن شوید عسل حرارت ندیده است، از فروشنده بپرسید عسل را چگونه در بطری ریخته است. برخی افراد برای رقیق شدن عسل و بسته‌بندی راحت آن از گرم کردن استفاده می‌کنند. زنبوردارانی که نگهداری عسل خام برایشان مهم است، دقیقاً می‌دانند که نباید عسل را حرارت دهند البته گاهی اوقات برای جدا گردن موم از قاب آن ممکن است از چاقوی گرم استفاده شود. این کار مشکلی ایجاد نمی‌کند و نگرانی از این بابت نداشته باشید.

با توجه به این که دمای هوا در زمان برداشت عسل معمولاً بالاست، در هوای آزاد نیز می‌توان به راحتی عسل را بسته‌بندی کرد پس نیازی به گرم کردن آن نیست.

راهنمای خرید عسل خام و شفافیت آن

عسل خام فرآیند فیلتر و پردازش شدن روی آن انجام نگرفته است. هنگامی که عسل را از شانه بیرون می‌آورند، مواد دیگری نیز همراه آن جدا می‌شوند. به عنوان مثال قطعات موم، دانه‌های گرده، تکه‌هایی از بدن زنبورعسل، مواد دارویی و چسبناک که توسط زنبور ساخته می‌شود در عسل خام وجود دارد. البته زنبورداران برای این که ظاهر عسل مناسب باشد، از مش‌های نایلونی و غربال‌های فلزی برای فیلتر کردن آن استفاده می‌کنند. این فیلترها باعث شفاف شدن کامل عسل نمی‌شود و با چشم غیرمسلح نیز می‌توانید ذره‌هایی از مواد و گرده‌ها را در آن ببینید. در صورتی که عسل کاملاً شفاف و روشن است به خام بودن آن شک کنید. در عسل‌هایی که فیلتر تجاری شده‌اند، گرانول‌های گرده دیده نمی‌شود. برای این که این مواد را از عسل خارج کنند، باید آن را حرارت دهند.

here you can buy all - راهنمای خرید عسل ؛ چگونه عسل طبیعی و خالص خریداری کنیم؟

خرید عسل مرغوب

رژیم غذایی زنبورعسل در تولید عسل طبیعی خام مهم است

غذایی که زنبور در طی سال مصرف می‌کند، اهمیت زیادی دارد. حتی منطقه‌ای که زنبور در آنجا نگهداری می‌شود، باعث تغییر در ترکیبات عسل می‌شود. هر گیاهی دارای خواص منحصر به فرد است و هنگامی که زنبور از گرده آن استفاده می‌کند، خواص عسل نیز متفاوت می‌شود. البته بهتر است بدانید که هر گیاهی می‌تواند عسل مرغوب تولید کند. آنچه مهم است، تغذیه مصنوعی زنبور است.

زنبورداران برای این که از مرگ و میر زنبورها جلوگیری کنند، در فصولی که گل و گیاه وجود ندارد، باید زنبور را تغذیه کنند. این تغذیه در طبیعت از طریق عسل تولیدی در تابستان توسط زنبورها انجام می‌گیرد، اما با برداشت عسل این امکان برای آن‌ها فراهم نمی‌شود.

به همین علت اکثر مواقع آن‌ها را با شربت شکر تغذیه می‌کنند. این کار علاوه بر جلوگیری از مرگ و میر زنبورها، باعث تحرک بیشتر آن‌ها، تخم‌گذاری ملکه و افزایش محصول کمک می‌کند؛ اما در صورتی که مقدار زیادی شکر به زنبور داده شود، مقدار اضافی آن در عسل تجمع پیدا می‌کند و باعث کاهش کیفیت عسل می‌شود. به همین علت عسل طبیعی خام معمولاً مقدار تولید کمتری نسبت به عسل‌های غیر ارگانیک دارد.

در صورتی که تغذیه در فصولی مانند زمستان و اوایل بهار انجام گیرد، در تولید عسل تداخلی ایجاد نمی‌کند.

عسل طبیعی خام و درمان زنبور با آنتی‌بیوتیک

مانند هر جانور دیگری ممکن است زنبور نیز دچار بیماری‌هایی شود و مشکلاتی در تولید مثل، رشد، پرورش و … آن ایجاد شود. کنه‌ها و برخی از جانوران باعث می‌شوند تا زنبور دچار بیماری‌های عفونی شود. با روش‌های ارگانیک نیز می‌توان کنه‌ها را از بین برد؛ اما امروزه برای این که زمان و انرژی کمتری در این زمینه صرف شود، آنتی‌بیوتیک‌ها و مواد شیمیایی زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این مواد بر روی عملکرد زنبور و همین‌طور کیفیت عسل تولیدی تأثیر می‌گذارد.

سعی کنید عسلی را خریداری کنید که از این مواد برای درمان بیماری‌ها و رفع مشکلات زنبورها استفاده نشده است. بهتر است در این زمینه با زنبوردار صحبت کنید و از او بپرسید که برای رفع کنه از چه روش‌هایی استفاده می‌کند.

راهنمای خرید عسل خام و رس زده

رس زدگی یکی از فرآیندهای طبیعی است که در عسل طبیعی خام رخ می‌دهد. افرادی که در زمینه تولید عسل و خرید و فروش آن کار می‌کنند، به راحتی تفاوت بین رس زدگی و شکرک زدن را تشخیص می‌دهند؛ اما افراد عادی ممکن است این دو را با هم اشتباه بگیرند.

همانطور که گفته شد، عسل دارای مواد دیگری مانند گرده گیاهان نیز هست. این گرده‌ها و مواد موجود در عسل پس از مدتی رسوب می‌کنند و ایجاد رس زدگی در عسل به همین علت است. عسل خام رس زدگی را از بخش بالایی خود شروع می‌کند. دانه‌های رسوب شده در لبه‌های ظرف دیده می‌شوند و اندازه‌ای بسیار ریزی دارند؛ اما تفاوت رس زدگی با شکرک چیست؟

تفاوت رس زدگی با شکرک در عسل خام و فراوری شده

موادی که در عسل رسوب کرده‌اند، مانند ذرات شکر به نظر می‌رسند. البته همانطور که گفته شد اندازه آن‌ها بسیار ریز است؛ اما شکرک که در عسل‌های حرارت دیده پس از مدتی دیده می‌شود، دارای کریستال‌های منظم و بزرگ‌تری هستند که معمولاً در قسمت زیرین ظرف ته‌نشین می‌شوند. جالب است بدانید که برخی اوقات پس از شکرک زدن دوباره عسل را حرارت می‌دهند تا حالت شفاف و بدون رسوب به خود بگیرد. هر چه تعداد دفعات حرارت دادن و دمای آن بیشتر باشد، شکرک ها دارای اندازه بزرگ‌تری هستند و کیفیت عسل پایین‌تر است.

از طرفی رس زدگی در بازه زمانی کمتری اتفاق می‌افتد. در اصل حرارت دادن عسل باعث می‌شود تا دیرتر شکرک بزند و مدت زمان بیشتری شفافیت خود را حفظ کند. به همین علت اگر دو عسل خام و حرارت دیده را خریداری کنید، عسل خام به سرعت دچار رس زدگی می‌شود و عسل فراوری شده مدت زمان بیشتری بدون تغییر باقی می‌ماند.

عسل حرارت دیده - راهنمای خرید عسل ؛ چگونه عسل طبیعی و خالص خریداری کنیم؟

شناخت عسل حرارت دیده

نتیجه‌گیری و جمع‌بندی

با توجه به این که اکثر افراد از خواص عسل خام اطلاع دارند، بازار فروش این محصول همیشه داغ بوده است. بهتر است بدانید عسل خام دارای ویتامین‌ها و مواد مغذی بیشتری است و برای درمان بسیاری از بیماری‌ها و آلرژی مفید است. برای این که بتوان عسل طبیعی خام تهیه کرد باید راهنمای خرید عسل خام را مورد توجه قرار دهید.

عسل خام به جای شکرک دچار رس زدگی می‌شود، این عسل بافت شفاف و روشنی ندارد و معمولاً در آن با چشم غیرمسلح نیز می‌توانید گرده‌های گل، موم ریز و مواد دیگری را مشاهده کنید. برای تولید عسل طبیعی از مواد شیمایی و آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده نمی‌شود.

در زمان‌های نزدیک برداشت عسل، از تغذیه با شربت شکر خودداری می‌شود تا عسل تولید شده کاملاً با مواد طبیعی مانند گرده گل‌ها صورت گیرد و شکر اضافی در آن وجود نداشته باشد.

عسل طبیعی خام دارای عطر و بوی متفاوتی است و خواص درمانی و غذایی زیادی دارد. به طور طبیعی به دلیل افزایش تقاضا برای عسل سالم و برای جلوگیری از فاسد شدن آن در نگهداری طولانی مدت، عسل حرارت داده می‌شود. پس بهتر است برای تهیه عسل از نوع خام و مرغوب یا مستقیماً از زنبورداران و پس از برداشت عسل خرید خود را انجام دهید یا مراکز معتبری وجود دارند که امکان خرید عسل تصفیه نشده و خام را برای مشتریان خود فراهم می‌کنند.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست