برتری عسل خام نسبت به عسل معمولی (پاستوریزه)!

عسل خام چیست؟

عسل خام ، مایعی شیرین و طلایی است که توسط زنبورهای عسل تولید شده و فرآوری یا پاستوریزه نمی­‌شود. زنبورهای عسل، این شهد شیرین را در مکعب‌­های کوچک و شش ضلعی لانه زنبوری و یا کندو عسل ذخیره می­‌کنند.

کندو حاوی گرده زنبور عسل، موم و قسمت‌هایی از زنبورهای مرده است. تولیدکنندگان عسل معمولاً آنرا را از فیلتر عبور می‌­دهند تا جایی که ممکن است ناخالصی‌­های آن را جدا کنند، اما برخی از آنها همچنان باقی می­‌مانند که خوردن­شان خطر چندانی ندارد.

عسل خام، عسلی است که گرم یا پاستوریزه نشده است و حاوی ویتامین­‌های طبیعی، آنزیم‌­ها، آنتی اکسیدان‌­های قدرتمند و سایر مواد مغذی مهم است. این عسل دارای خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی است و باعث سلامتی دستگاه گوارش می­‌شود. همچنین، عسل خام ترکیبی از گرده گل­های محلی است که می‌­تواند سیستم ایمنی بدن فرد را تقویت کند.

هنگامی که عسل از کندو برداشته می­‌شود باید صاف شود تا قسمت­‌هایی از بدن زنبورها و تکه­‌های موم از بین برود. اگر از صافی درشت و بدون حرارت دادن استفاده شود، عسل حاوی گرده‌­ای است که از منطقه محلی در عسل اصلی وجود داشته است. اگر عسل خام به طور منظم خورده شود، می‌­تواند علائم آلرژی به گرده را نیز در انسان کاهش دهد.

عسلی معمولی چیست؟

بر خلاف عسل خام، عسل معمولی مراحل پاستوریزاسیون را طی می­‌کند. این بدان معناست که تولید­کنندگان عسل خام را گرم می‌­کنند که باعث می‌شود سلول­‌های مخمری که دارای اثرات فراوانی بر طعم عسل هستند، از بین ب­روند. بدین ترتیب، ماندگاری عسل افزایش یافته و شفافیت و جذابیت آن بیشتر می‌­شود. با این حال، پاستوریزاسیون ممکن است بر مقدار مواد مغذی موجود در عسل تأثیر منفی داشته باشد.

بیشتر عسل‌­های تجاری که از روش فرآوری توضیح داده شده استفاده می­‌کند، از نوع خام نمی­‌باشد. در عوض برای تهیه عسل پاستوریزه، از گرما به همراه فیلترهای بسیار ریز استفاده می‌­شود. بنابراین، عسل تولید شده، حاوی گرده نیست اما ماندگاری بالایی دارد. از این رو، عسل پاستوریزه و فوق العاده فیلتر شده، فواید غذایی عسل خام را نخواهد داشت.

در ایالات متحده، FDA بیان می­‌دارد که هر محصولی که بیش از حد فیلتر شده باشد و حاوی گرده نباشد، عسل نیست. فیلتر کردن روشی است که در آن عسل فوق العاده گرم شده و سپس با فشار زیاد از طریق فیلترهای بسیار کوچک مجبور به حذف گرده می‌­شود. این روش یک تکنیک خاص است که توسط چینی‌­ها تصحیح شده است و سال‌هاست که آنها عسل خود را (برخی حاوی آنتی بیوتیک غیرقانونی و مواد دیگر مانند فلزات سنگین) به طور غیرقانونی در بازار ایالات متحده به فروش می‌­رسانند.

مزایای سلامتی عسل خام

این نوع عسل در طول تاریخ به عنوان یک داروی عمومی مورد استفاده افراد مختلف قرار ­گرفته است. این ماده ارگانیک، دارای فواید و کاربردهای پزشکی متفاوتی است. حتی در بعضی از بیمارستان­ها از عسل خام به عنوان درمان زخم استفاده می­‌شود. صدها سال است که مردم از این عسل در طب سنتی استفاده می‌­کنند. این ماده طبیعی و شیرین ممکن است حاوی عناصر مفیدی باشد که عسل فرآوری شده فاقد آنهاست.

عسل یکی از قدرتمندترین داروهای طبیعی برای بسیاری از موارد از جمله سرماخوردگی، سرفه و ترمیم زخم است. عسل خام با خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی یکی از بهترین مواد اولیه برای کمک به بدن در مقابله با بیماری­های مختلف از جمله آلرژی­های فصلی است. گنجاندن عسل در رژیم غذایی با مصرف منظم فواید بی­شماری به دنبال دارد. کلید دستیابی خواص درمانی این است که به دنبال عسل خام محلی باشید.

این ماده دارای ترکیبات گیاهی سالم است و با چندین مزیت سلامتی مرتبط است. با این حال، بحث در مورد سالم ترین نوع عسل، خام یا معمولی، وجود دارد. برخی از افراد معتقدند که انواع خام عسل برای سلامتی مطلوب بهتر است، در حالی که دیگران ادعا می­‌کنند هیچ تفاوتی بین این دو نوع عسل وجود ندارد.

تحقیقات تأیید نکرده است که عسل خام از مزایای سلامتی بیشتری نسبت به عسل معمولی برخوردار باشد، اما معمولا فرآوری و پاستوریزه شدن عسل معمولی می­‌تواند باعث کاهش بسیاری از عناصر مفید ­شود. به همین دلیل، فواید سلامتی عسل خام بیشتر از عسل معمولی است.

برخی شواهد تاریخی تخمین می‌­زند که انسان بیش از 8000 سال از عسل استفاده کرده است. در دوران باستان، مردم از عسل خام استفاده می‌­کردند، این در حالی است که امروزه، اکثر افراد از عسل پاستوریزه میل می‌­کنند. عسل طیف وسیعی از فواید سلامتی را برای شما فراهم می­‌کند. در ادامه برخی از خواص مفید عسل خام ارائه شده است:

  • عمل ضد باکتری
  • اثرات ترمیم زخم
  • آنتی اکسیدان­ قوی
  • اثرات ضد التهابی

عسل خام حاوی گرده و موم زنبور عسل است که ماده­ای چسبناک و چسب مانند می­‌باشد. زنبورهای عسل برای نگه داشتن کندو خود از آن استفاده می‌­کنند. این در حالی است که عسل معمولی ممکن است همان مقادیر موم و گرده زنبور موجود در عسل خام را نداشته باشد. مطالعات اخیر نشان می‌دهد که موم و گرده زنبور عسل می­‌توانند خواص ضد التهاب، آنتی اکسیدان، ضد باکتری و ضد سرطانی داشته باشند.

در ادامه تعدادی از فواید سلامتی عسل خام در برابر عسل معمولی بیان شده است. اگر به سلامتی خود اهمیت می­‌دهید، از مصرف این شهد ارگانیک غافل نباشید.

  • ضد ویروس
  • ضد قارچ
  • ضد باکتری
  • ضد سرطان
  • ضد التهاب
  • سرکوب سرفه
  • تثبیت کننده قند خون
  • حاوی آنتی بیوتیک
  • طلای پاک،
  • مات، ابری، چسبناک
  • حاوی آنزیم­ها و ویتامین­های مفید
  • بهبود زخم
  • کاهش رادیکال آزاد
  • کاهش کلسترول LDL
  • حاوی فلاونوئیدها و مواد مغذی گیاهی
  • حاوی گرده زنبور عسل
  • تثبیت کننده فشار خون
  • تقویت سیستم ایمنی
  • ارتقا و بهبود سلامت گوارش

دلایل خرید عسل خام

وقتی به سبزیجات فکر می­‌کنیم، شاید به نظر برسد سبزیجات خام و فرآوری نشده از نظر ارزش غذایی از عسل خام، ارزش بالاتری دارند. این در حالی است که از نظر مواد آنتی اسیدانی تفاوت چندانی با عسل خام ندارند.

اکثر عسل‌­های قابل فروش در فروشگاه­‌های مواد غذایی، پاستوریزه هستند. بنابراین، گرمای زیاد باعث از بین بردن مخمرهای ناخواسته شده که می‌­تواند رنگ و بافت عسل را بهبود و ماندگاری را افزایش ­دهند. این در حالی است که امکان دارد هرگونه مواد مغذی مفید نیز در این روند از بین بروند. اگر می‌­خواهید عسل خام را امتحان کنید، آن را از یک تولید کننده محلی مورد اعتماد خریداری کنید. با خرید عسل خام از تولید کنندگان محلی عسل، می­‌توانید مطمئن باشید که عسل خریداری شده، واقعا خام است و دارای خواص مفیدی است که انسان قرن­‌ها برای درمان بسیاری از بیماری‌­ها از آن استفاده کرده است.

هنگامی که عسل خام را از یک زنبوردار محلی خریداری می‌­کنید، نه تنها به تجارت کوچک آن کمک کرده، بلکه عسل تهیه شده از گرده گیاهان ارگانیک را مصرف می‌­کنید. یکی دیگر از مزایای شگفت انگیز استفاده از عسل با منبع محلی حمایت از زنبورهای عسل است که به دلیل آفت کش­ها، بیماری­ها و آلاینده­های محیطی هر ساله میلیون­‌ها تعداد از آنها از بین می­روند (معروف به اختلال فروپاشی کلنی).

اکنون این سوال مطرح می­‌شود که اگر عسل مصرفی به صورت خام نباشد و از مزایای تغذیه­ای عسل برخوردار نباشد، آنچه در فروشگاه­‌ها به عنوان عسل به فروش می­‌رسد چه فایده­ای دارد؟ عسل محلی واقعی احتمالاً هزینه بیشتری خواهد داشت، اما حداقل می­‌دانید که این ماده از مزایای عسل واقعی برای سلامتی برخوردار است.

خرید عسل طبیعی خام

توصیف عسل خام در مقابل عسل فرآوری شده

هم اکنون این سوال مطرح می­‌شود که عسل خام بهتر است یا معمولی؟ عسل خام که با استخراج عسل از لانه زنبوری‌­های کندو و ریختن آن روی یک توری یا پارچه نایلونی تهیه می­‌شود، تا عسل بدین طریق از ناخالصی‌­هایی مانند موم و زنبورهای مرده جدا شود. هنگامی که صاف شد، این عسل وارد بطری شده و آماده لذت بردن است. از طرف دیگر، تولید عسل عادی قبل از بسته‌­بندی بطری شامل چندین مرحله دیگر مانند پاستوریزاسیون و فیلتراسیون می‌باشد.

پاستوریزاسیون فرآیندی است که با اعمال حرارت زیاد مخمر موجود در عسل خام از بین می­رود. این موضوع به ماندگاری بیشتر عسل کمک کرده و آن را نرمتر می­کند. همچنین، فیلتراسیون بیشتر ناخالصی­ها مانند بقایا و حباب­های هوا را از بین می­برد تا عسل برای مدت زمان بیشتری به عنوان مایع شفاف باقی بماند. این کار از نظر زیبایی شناختی برای بسیاری از مصرف کنندگان جذاب است.

برخی از عسل­‌های تجاری علاوه بر این با انجام اولترافیلتراسیون فرآوری می­‌شوند. این فرآیند برای شفافیت بیشتر است و مدت زمان طولانی­تری آن را تصفیه می­کنند، اما همچنین می­تواند مواد مغذی مفیدی مانند گرده، آنزیم ها و آنتی اکسیدان­ها را از بین ببرد. علاوه بر این، برخی از تولید کنندگان برای کاهش هزینه­ها ممکن است شکر یا شیرین کننده­ها را به عسل اضافه کنند.

بنابراین، عسل خام پس از خارج شدن از کندو، صاف شده و مستقیماً درون بطری ریخته می­شود و روشهای پردازش تجاری را دور می زند. این امر می­تواند باعث ایجاد تمایزهای گوناگون بین این دو نوع عسل خصوصاً از نظر کیفیت شود. در ادامه تفاوت­های اصلی بین عسل خام و معمولی آورده شده است.

عسل خام حاوی طیف گسترده­ای از مواد مغذی است. این ماده تقریباً 22 اسید آمینه، 31 ماده معدنی مختلف و طیف وسیعی از ویتامین­ها و آنزیم­ها را دارد. با این حال، مواد مغذی فقط در مقادیر کمیاب وجود دارد. آنچه در مورد عسل خام قابل توجه است این است که حاوی نزدیک به 30 نوع ترکیب گیاهی فعال به نام پلی فنول می­‌باشد و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می­‌کند. بسیاری از مطالعات این آنتی اکسیدان­ها را با مزایای چشمگیر سلامتی، از جمله کاهش التهاب و خطر ابتلا به بیماری­های قلبی و سرطان­های خاص مرتبط دانسته‌­اند. برعکس، عسل­‌های تجاری به دلیل روش‌­های فرآوری مختلف ممکن است حاوی آنتی اکسیدان کمتری باشند.

عسل خام و درمان شوره سر

عسل خام قرن‌­هاست که به دلیل خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی مورد استفاده قرار می‌­گیرد. آخرین تحقیقات نشان داده است که عسل خام برای درمان بیماری‌­های پوست سر بسیار عالی است. همچنین، این شهد شیرین برای تسکین گلودرد، کمک به کاهش سرفه شناخته شده است و برای درمان زخم­ نیز بسیار مفید است.

رفع شوره سر با عسل

رفع شوره سر با عسل

لازم به ذکر است که عسل خام ضد التهاب بوده و می‌­تواند ترمیم زخم را تسهیل کند. در حقیقت، عسل خام در بیش از 500 روش درمانی سنتی باستان استفاده شده است که در نقاشی­‌های عصر حجر و مصنوعات مصر باستان به تصویر کشیده شده است.

آخرین تحقیقات در مورد فواید عسل نشان داده است که عسل خام یک درمان عالی برای شوره سر، ریزش مو و خارش و پوسته پوسته شدن پوست سر است. درماتیت سبورئیک یا شوره سر، یک وضعیت شرم آور است که تقریبا هر کسی در برخی از مراحل زندگی خود آن را تجربه کرده است. یک مطالعه جدید با عنوان “اثرات درمانی و پیشگیری کننده عسل خام بر درماتیت سبوره­ای مزمن” نشان داده است که عسل خام و فرآوری نشده می­‌تواند از مزایای مفیدی برخوردار باشد.

عسل خام از محلول 90 درصد عسل و 10 درصد آب گرم رقیق شده، در پوست سر 30 داوطلب 15 تا 60 ساله ماساژ داده شد. همه داوطلبان از پوسته پوسته شدن، خارش، ریزش مو یا درماتیت صورت و قفسه سینه رنج می­‌بردند. محلول عسل به مدت سه ساعت روی پوست سر آنها نگه داشته و سپس با آب گرم شستشو داده شد. داوطلبان مجبور بودند این کار را یک روز در میان و به مدت چهار هفته انجام دهند. در پایان چهار هفته، محققان دریافتند که همه بیماران، خارش، ریزش، پوسته پوسته شدن کمتر پوست سر و از بین رفتن ضایعات پوستی را گزارش کرده­‌اند.

سپس، از نیمی از داوطلبان خواسته شد که درمان عسل را به مدت شش ماه آینده، یک بار در هفته ادامه دهند و به نیمی دیگر دستور داده شود که درمان را متوقف کنند. هیچکدام از بیمارانی که معمولا عادت هفته‌­ای خود را ادامه می‌­دادند، بیماری عود نکرد و پوست سر آنها همچنان بدون پوسته باقی ماند. اما کسانی که این معالجات را متوقف کردند، در طی 2-4 ماه بیماری مجدد عود کرد.

ممکن است چنین نتیجه­گیری شود که عسل خام می­تواند به طور قابل توجهی درماتیت سبورئیک و ریزش مو را بهبود بخشد و هنگام استفاده هفتگی از عود بیماری جلوگیری کند، اما باید اظهار داشت که:

اگرچه به طور دقیق مشخص نیست که چرا عسل برای درمان پوست سر بسیار موثر است، اما یک نظریه این است که شوره سر در واقع یک عفونت قارچی است و از آنجا که عسل خام ضد قارچ است، به از بین بردن قارچ و کاهش التهاب کمک می­‌کند. اگرچه ممکن است استفاده از شامپوی ضد شوره به عنوان راه حل آسان­تری برای بیماری پوست سر به نظر برسد، اما غالباً این شامپوها دارای مواد شیمیایی مضر و سرطان زا می‌­باشند و معمولاً بعد از مدتی موثر نخواهند بود. از طرف دیگر عسل خام هیچ عارضه‌ای ندارد و یک راه­حل کاملاً ایمن و طبیعی است.

گرچه عسل خام برای بزرگسالان سالم بی خطر است، اما می‌­تواند برای نوزادان خطرناک باشد. این ماده ممکن است حاوی اسپور باکتری Clostridium botulinum باشد که می‌­تواند در روده نوزادان رشد کند. بنابراین، توصیه می­‌شود از مصرف آن برای نوزادان در حال رشد خودداری کنید.

 

منابع: betterhensandgardens, medicalnewstoday, healthline, foreverconscious

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست