1. خانه
  2. keyboard_arrow_left
  3. مقالات
  4. keyboard_arrow_left
  5. عسل
  6. keyboard_arrow_left
  7. عسل خام
  8. keyboard_arrow_left
  9. خواص درمانی عسل طبیعی رس زده و خام

خواص درمانی عسل طبیعی رس زده و خام

عسل خام
بدون دیدگاه

عسل خام عسلی است که تحت هیچ‌گونه عملیاتی اعم از پاستوریزه کردن، حرارت دادن، فیلتر کردن و یا هر نوع عملیات دیگری که روی عسل صورت می‌پذیرد قرار نگرفته باشد.

این موارد بیشتر روی عسل‌های تجاری صورت گرفته و تمام خواص درمانی عسل خام و عسل رس زده را از بین می‌برد. احتمالاً شما هم با هزاران خواص درمانی عسل آشنایی داشته و آنها را شنیده‌اید. اما تمام این خواص درمانی عسل مربوط به عسل طبیعی رس زده و همان عسل خام است.

از این رو شناخت ویژگی‌های عسل خام و تمایز آن با عسل‌های تقلبی می‌تواند در سلامت فیزیکی شما نیز تأثیر بسزایی داشته باشد. در متن حاضر قصد داریم تا خواص درمانی عسل طبیعی رس زده را با هم مرور کنیم.

عسل رس زده چیست؟

قبل از پرداختن به خواص درمانی عسل طبیعی رس زده و عسل خام قصد داریم تا شما را با این مفهوم بیشتر آشنا کنیم. عسل رس زده اصطلاحی است که به عسلی اطلاق می‌شود که در آن عسل از حالت مایع به جامد تغییر شکل می‌دهد. البته عسل شکرک زده هم نام دیگری است که به آن اطلاق می‌شود. اما این دو مفهوم در برخی موارد برای دو نوع عسل جدا از هم بکار گرفته می‌شود.

از این رو عسل شکرک زده با عسل رس زده در اصطلاح عام تفاوت‌هایی با هم دارد. معمولاً تمامی عسل‌های طبیعی بعد از برداشت از کندو به حالت رس زده در می‌آیند و شکل جامد به خود می‌گیرند. اما از آنجایی که عموم مردم ترجیحشان این است که عسل را بصورت شهد مصرف کنند، زنبورداران مجبور هستند برای از بین بردن رس زدگی عسل، آنرا داخل آب داغ حرارت دهند. اینکار آنها باعث از بین رفتن برخی مواد تاثیر گذار و مغذی این ماده ارزشمند می‌شود.

برای تشخیص عسل حرارت دیده از عسل رس زده باید به این نکته توجه داشت که عسل حرارت دیده از پایین به سمت بالا شکرک می‌زند، اما عسل رس زده و خام که حرارت ندیده است از بالا به سمت پایین رس می‌زند. همچنین دانه‌های عسل رس زده خیلی ریزتر و نرم‌تر از دانه‌های عسل شکرک زده هستند.

خواص درمانی عسل طبیعی رس زده

با بیان مفاهیم بالا حالا قصد داریم خواص درمانی عسل طبیعی را با هم مرور کنیم. البته ذکر این نکته الزامی است که تمام خواص بیان‌ شده در ادامه این مقاله تنها مختص عسل خام و رس زده بوده و عسل‌های فرآوری شده یا حرارت دیده‌ شده ممکن است همه یا هیچ‌ کدام از این خواص را نداشته باشند.

عسل از قدیم یک داروی بسیار مهم در طب سنتی بوده و هنوز هم از خواص درمانی آن در پزشکی استفاده می‌شود. خواص زیر از مهم‌ترین خواص درمانی عسل خام می‌باشند که همگی به اثبات رسیده‌اند.

عسل خام و درمان زخم

از زمان‌های بسیار قدیم از عسل طبیعی برای درمان زخم‌ها استفاده می‌شد. عسل خام با داشتن خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدویروسی و آنتی باکتریال خود می‌تواند باعث ضدعفونی شدن جای زخم شده و التیام آن را سرعت بخشد. مواد موجود در عسل همچنین باعث تحریک لنفوسیت‌ها و فاگوسیت‌ها شده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌نماید.

خواص درمانی عسل طبیعی

عسل طبیعی

عسل طبیعی مکمل داروهای دیابت

شاید جالب باشد که عسل با این همه قند یکی از درمان‌های دیابت محسوب می‌شود. در بیماران دیابتی مصرف عسل طبیعی باعث کاهش چشمگیر سطح گلوکز پلاسما در مقابل دکستران شده و به این ترتیب باعث کنترل قند خون می‌شود. در بسیاری از کشورها از عسل به عنوان یک مکمل داروهای دیابتی استفاده‌شده و شواهد زیادی برای خواص درمانی عسل خام در بیماران دیابتی وجود دارد.

حتماً بخوانید
آیا خوردن عسل خام خطرناک است؟

عسل خام و شکست سرطان

عسل خام یکی از عوامل تأثیرگذار روی سیستم ایمنی بدن است. مواد درون این ماده شفابخش با جلوگیری از تکثیر سلولی و اصلاح پیشرفت چرخه سلولی خواص درمانی زیادی برای سرطان‌هایی نظیر سرطان پوست و سرطان دهانه رحم دارد. در چندین آزمایش صورت گرفته بر روی تومورهای ناشی از سرطان دهان، سینه، لوسمی، روده بزرگ، کبد و مثانه در حیوانات اثرات ضد سرطانی عسل به اثبات رسیده است.

پیشگیری از آسم با عسل خام

عسل طبیعی توانایی‌های خود را در جلوگیری و پیشگیری از علائم بیماری‌های تنفسی نظیر آسم و برونشیت مزمن نشان داده است. این نتیجه حتی بر روی حیوانات مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج آن به اثبات رسیده است.

پژوهشگران همچنین ثابت نموده‌اند که استفاده از عسل باعث کاهش تغییرات هیستوپاتولوژیک مربوط به آسم در مجاری هوا شده و از التهاب راه‌های هوایی جلوگیری می‌نماید. این عمل در نهایت می‌تواند منجر به مهار آسم گردد. استنشاق عسل نیز می‌تواند برای بیماری‌های تنفسی مانند آسم تأثیرات مثبتی داشته باشد.

عسل و کنترل بیماری‌های قلبی عروقی

وجود آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند فلانوئیدها، پلی‌فنولیک‌ها، ویتامین C و مونوفنولیکها در عسل طبیعی می‌تواند خطر ابتلا به نارسایی‌های قلبی عروقی را کاهش دهد. سه مکانیسم مؤثر ناشی از استفاده از عسل خام برای درمان بیماری‌های قلبی عروقی، بهبود عروق کرونر، کاهش امکان لخته شدن پلاکت‌ها در خون و مهار لیپوپروتئین‌های با چگالی کم از اکسیداسیون می‌باشد.

درمان بیماری‌های عصبی با مصرف عسل طبیعی

عسل طبیعی از جمله مغذی‌ترین مواد خوراکی است. یکی دیگر از خواص درمانی آن، کمک به درمان بیماری‌های عصبی است. خاصیت ضد اضطرابی، ضدافسردگی، ضد تشنج و ضد درد عسل باعث بهبود سیستم عصبی انسان در بیماری‌های عصبی می‌شود. همچنین پلی فنول‌های موجود در عسل خام باعث جلوگیری از بروز اختلالات مربوط به حافظه نیز شده و تقویت حافظه را به دنبال دارد.

خواص درمانی عسل خام یا رس زده

عسل ماده‌ای شفابخش

اثر مصرف عسل بر بیماری‌های دستگاه گوارش

اختلالات پریودنتال و سوءهاضمه از جمله مشکلات و بیماری‌های دستگاه گوارش می‌باشند که عسل طبیعی خواص درمانی آنها را دارا می‌باشد. فعالیت‌های ضد باکتریایی عسل در دستگاه گوارش باعث از بین رفتن عامل این بیماری‌ها شده و باعث تسریع در رسیدن به سلامتی افراد می‌شود. همچنین از عسل برای درمان بیماری‌های مربوط به دهان و دندان نیز استفاده می‌شود. در نوزادان نیز از خواص عسل خام برای کاهش مدت زمان اسهال استفاده می‌گردد.

کلام آخر

خواص درمانی عسل طبیعی در آزمایشات و پژوهش‌های بسیار زیادی به اثبات رسیده و پزشکان بسیار زیادی نیز از این خواص برای درمان بیماری‌های کاربران خود استفاده می‌نمایند. البته برای اطلاع از همه خواص درمانی عسل خام هنوز نیاز به آزمایش‌های بالینی احساس می‌شود. اما چیزی که مسلم است، خواص شفابخشی این ماده امری ثابت‌شده می‌باشد.

منبع: ncbi, honeypedia

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست